Veel aanvullende zorgverzekeringen hebben een dekking voor alternatieve geneeswijzen. Als natuurgeneeskundige ben ik aangesloten bij de grootste beroepsverening op dit gebied, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (V.B.A.G.). Afhankelijk van de gekozen aanvullende zorgverzekering heeft mijn praktijk (via de V.B.A.G.) een contract met de meeste zorgverzekeraars en worden de kosten door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed. Informeer voor de vergoedingen bij je eigen zorgverzekeraar of bekijk de polisvoorwaarden. Een verwijzing door huisarts is niet nodig.

VBAG logo

Over de V.B.A.G.

De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze werd in 1984 opgericht om de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland beter te kunnen bewaken en te bevorderen. Dit gebeurde door uitsluitend therapeuten toe te laten die een door de VBAG erkende opleiding hadden gevolgd. In de loop der jaren zijn er steeds meer eisen bijgekomen, enerzijds door de vereniging zelf, anderzijds door de zorgverzekeraars. Het gevolg hiervan is dat V.B.A.G. nu de grootste beroepsvereniging binnen de complementaire geneeswijzen in Nederland zijn.

Uitgangspunten zijn dat de aangesloten therapeuten zijn opgeleid op hbo-niveau, zij continu nascholing volgen en deelnemen aan intervisie en intercollegiale toetsing. Deze eisen waarborgen blijvend de kwaliteit van de leden. Bovendien kan de beroepsvereniging zo een (pro-)actieve rol spelen op het gebied van de complementaire geneeswijzen.

Lees meer op de site van de V.B.A.G.