Ir Kristelle Nusteling (1969)Kristelle Nusteling

Natuurgeneeskundig therapeut
Orthomoleculair kPNI-therapeut

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische benadering. De aandacht is gericht op het functioneren van de mens als geheel vanuit het besef dat alles met elkaar is verbonden. Er wordt dus niet alleen naar de ziekte gekeken. De therapie is er op gericht om de (diepere) oorzaak van de klacht te vinden. Wanneer de oorzaak wordt weggenomen kan er herstel optreden en zal de klacht verdwijnen.

Opleiding/studie:
Klinische Psycho-Neuro-Immunogie (Natura Foundation), afgerond 2016
– Orthomoleculaire Geneeskunde (Natura Foundation), afgerond 2009
– Voeding van de Mens (Landbouwuniversiteit Wageningen), afgerond 1994
– Voeding en Diëtetiek (HBO Nijmegen), diploma 1991

Na mijn studie Voeding in Wageningen ben ik in 1995 bij een farmaceutisch bedrijf klinisch onderzoek gaan doen naar (nieuwe) geneesmiddelen. In ernstige levensbedreigende situaties kunnen met reguliere medicatie levens worden gered en dat zijn prachtige resultaten. Met de jaren is het inzicht gekomen dat alleen chronisch gebruik van medicijnen vaak neerkomt op symptoombestrijding.

In 2004 woonden wij voor een paar jaar in Shanghai en ben ik gefascineerd geraakt door de Chinese cultuur met een eeuwenoude geneeskunde, maar ook met een eeuwige drang naar vernieuwing. Chinezen weten feilloos het beste ter wereld naar China te halen. In menig kliniek wordt de Westerse geneeskunde naast de Traditionele Chinese Geneeskunde gepraktiseerd en vaak met verbluffende resultaten.

Het heeft mij inspiratie gegeven om mij verder te verdiepen in de oorzaak van het ontstaan van ziekten en therapieën te gebruiken om die oorzaak op te sporen en weg te nemen . Enerzijds staat een gebalanceerde voeding met voldoende beweging en een juist bioritme nog steeds aan de basis van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekte. Daarnaast ben ik mij ook gaan realiseren dat de psyche een hele belangrijke factor is bij het ontstaan van ziekten. Maar al te vaak stopt iemand een vervelende gebeurtenis weg om voor altijd te vergeten. Het lichaam gaat vroeg of laat signalen afgeven in de vorm van fysieke of geestelijke klachten als teken dat het weggestopte alsnog dient te worden opgelost. Wellicht herinner je je niet meer elk detail van de gebeurtenis zelf, je lichaam doet dat wel!